От другата страна | The Departed (2006)

от другата страна


От другата страна (The Departed) е американски криминален филм от 2006 г., режисиран от Мартин Скорсезе по сценарий на Уилям Монахан. Филмът е базиран на хонконгския „Пъклени дела“ от 2002 г., като сценарият му е преработен. Премиерата на филма е на 26 септември 2006 г.

В южен Бостън щатската полиция води война с ирландско-американската организирана престъпност. Младият полицай под прикритие Били Костиган (Леонардо ди Каприо) е назначен да проникне в мафиотския синдикат, ръководен от гангстерския бос Франк Костело (Джак Никълсън).

Докато Били бързо спечелва доверието на Костело, Колин Съливан (Мат Деймън) – закоравял млад престъпник, който има за задача да проникне в щатската полиция като информатор на синдиката – се издига до управленческа позиция в отряда за специални разследвания.

Всеки от тях навлиза дълбоко във втория си живот, извличайки информация за плановете и контра-плановете на операциите, в които те проникват. Когато обаче става ясно, както на мафията, така и на полицията, че сред тях има плъх, Били и Колин се озовават в опасност да бъдат разкрити от врага, затова всеки трябва да бърза, за да разкрие идентичността на другия, за да успее да се спаси…Още в Zamunda
случайно избрани