Отец Стю | Father Stu (2022)

отец стю


Отец Стю (Father Stu) е американска биографична драма от 2022 г., режисирана от Розалинд Рос по сценарий на Розалинд Рос. Премиерата на филма в САЩ е на 15 април 2022 г.

Бог имаше нужда от боец и намери един. Филмът разказва истинската история на отец Стю, страдащ от често срещана при възрастните болест на прогресивно отслабване на мускулите.

Стюърт Лонг (Марк Уолбърг) е боксьор-аматьор, живеещ в Хелена, Монтана, който е във влошени отношения с майка си и баща си – алкохолик. Братът на Стю умира на 6-годишна възраст и това води до срив в семейните отношения и до неприязън към религията. Стю се премества в Южна Калифорния, за да опита да стане актьор и междувременно започва работа в хранителен магазин с надеждата да се свърже с хора от развлекателната индустрия.

В един момент се запознава с Кармен (Тереса Руис), която е доброволец в неделно училище в местната католическа енория. Стю иска да продължи да се среща с Кармен, но тя му казва, че няма шанс да се среща с него, освен ако не се покръсти. Стю се съгласява, след което постепенно претърпява разочарования, правейки няколко опита с телевизионни реклами и катастрофира тежко с мотоциклет в нетрезво състояние. Стю е ранен тежко, но успява да се възстанови по чудотворен начин, въпреки мрачните диагнози на лекарите.

Постепенно Стю започва връзка с Кармен, навлиза в религиозните учения на католицизма, записва се в семинарията и става католически свещеник, вдъхновявайки много хора по време на пътя си от самоунищожаване към изкупление.

Father Stu (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани