Няма място за старите кучета | No Country for Old Men (2007)

няма място за старите кучета


Няма място за старите кучета (No Country for Old Men) е американски криминален филм от 2007 г. с режисьори братя Коен и сценаристи братя Коен. Филмът е отличен с награда „Оскар“ за най-добра режисура, най-добър филм, най-добър адаптиран сценарий и най-добра поддържаща мъжка роля. Премиерата на филма е на 9 ноември 2007 г.

Тексаският ловец и заварчик по професия Люилън Мос (Джош Бролин) намира останките на няколко наркодилъри бегълци, които са се избили взаимно по време на сделка, която сериозно се е объркала. Вместо да съобщи в полицията, Мос решава да вземе чантата с двата милиона долара на пласьорите за себе си.

Това обаче кара психопата-убиец Антон Чигур (Хавиер Бардем) да тръгне по следите му, избивайки хладнокръвно по пътя си всеки съперник, свидетел и дори обикновен служител в преследването на плячката. Мос отчаяно опитва да бъде една крачка пред преследвач1а си, но кръвта от „ловните“ му рани започва да се лее неумолимо след него с приближаването на Чигур.

Междувременно лаконичния шериф Ед Том Бел (Томи Лий Джоунс) безгрижно ръководи разследването, дори когато се сблъсква с чудовищните престъпления, които се опитва да осуети.Още в Zamunda
случайно избрани