Немислимото | The Unthinkable (2018)

немислимото


Немислимото (The Unthinkable; шведско заглавие: Den blomstertid nu kommer) е шведски фантастичен екшън трилър от 2018 г., режисиран Виктор Данел по сценарий на Виктор Данел и Кристофер Норденрот. Премиерата на филма в Швеция е на 20 юни 2018 г.

През 2005 г., Алекс (Кристофер Норденрот) живее в градче с майка си и агресивния си баща Бьорн (Йеспер Баркселиус). Когато майка му напуска семейството, а неговата най-близка приятелка Ана (Лиса Хени) се премества в Стокхолм, Алекс решава да остави баща си и да се премести при свой близък.

Десет години по-късно, Алекс вече живее в Стокхолм и е известен пианист. По време на лятото, след множеството експлозии в града, Алекс се разделя с мениджъра си и решава да се върне в родното градче, за да купи църковното пиано, на което са свирили с Ана, когато са били по-млади. Тогава той отново среща Ана, която също се е преместила обратно.

Атаките в Швеция се влошават, а в последствие започват да се случват допълнителни проблеми, включващи престрелки, нападения, катастрофи, сривове в електрическите и телефонни мрежи. Цивилните граждани отиват в градската църква, за да търсят убежище, намесват се и военните,  а мирното бъдеще започва да изглежда все по-несигурно…


Den blomstertid nu kommer (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани