На поправителен изпит | The Rewrite (2014)

на поправителен изпит


The Rewrite (На поправителен изпит) е американска романтична комедия от 2014 г., режисирана от Марк Лорънс по сценарий на Марк Лорънс. Премиерата на филма в САЩ е на 13 февруари 2015 г.

Кийт Майкълс (Хю Грант) е написал сценарий за филма „Рай на грешно място“, за който е получил „Оскар“ за оригинален сценарий преди 15 години. Филм, заобичан от всеки, който го е гледал. Той е написал общо три продаваеми сценария, като филмите на другите два са провал, както според критиката, така и по приходи.

В резултат на това, неговият агент, Елън, не успява да му намери работа за писане на сценарий. В допълнение, личният му живот се разпада, тъй като той е разведен и не е разговарял с 18-годишния си син, Алекс, от една година. Алекс, който е бил неговото вдъхновение за наградения с „Оскар“ филмов сценарий.

Единствената работа, която Елън успява да му уреди е в университета „Бингхемптън“, където трябва да преподава лекции писане на сценарий. С намалелите си средства, той няма друга възможност, освен да приеме работата, въпреки убежденията си, че писането като цяло не е умение, което може да бъде преподадено. За капак на всичко това, Бингхемптън му действа като „омраза от пръв поглед“, който според него е студено и дъждовно провинциално блато, сравнено с Холивуд.

Дали ще успее топ сценариста и носител на Оскар, г-н „Голяма работа“, да се пребори с омразата си да преподава и да намери причина да остане в тази затънтена „дупка“ на Източния бряг?…


The Rewrite (2014) on IMDb



Още в Zamunda




случайно избрани