Мъртва точка | Blindspotting (2018)

мъртва точка


Мъртва точка (Blindspotting) е американска комедия от 2018 г., режисирана от Карлос Лопез Естрада по сценарий на Рафаел Казал и Давид Дигс. Премиерата на филма в САЩ е на 27 юли 2018 г.

Западен Оукланд. Колин Хопкинс е чернокож мъж, работещ във фирма за преместване като хамалин, остава да изкара последните три дни от условната си присъда без „глупости“. Някой от забраните, които трябва да спазва във връзка с присъдата си, са да спазва вечерен час, да не напуска окръг Аламеда, да не носи огнестрелно оръжие и т.н. Всяко нарушаване на едно от правилата може да удължи присъдата му или в най-лошия случай дори да го вкара в затвора.

Колин, чието престъпление най-вече се дължи на неочаквани обстоятелства, иска да направи правилното нещо и да започне да води нормален живот. Въпреки че е издържал през първите 362 дни от присъдата си, няма гаранция, че ще успее да изкара безпроблемно и останалите, имайки предвид средата, в която живее, заобиколен от подобни на него хора от по-ниско социално-икономическо положение, опитващи да се справят по един или друг начин с действителността.

Една от най-големите заплахи се крие в отношенията му с Майлс Джоунс, неговият приятел от детство и партньор в хамалските услуги. Майлс е бяло момче, което се чувства сякаш трябва да докаже нещо, след като е бял и живее в Оукланд – нещо, което Колин по презумпция не трябва да прави, тъй като е черен.

В последния ден от присъдата си, късно вечерта, Колин става свидетел на убийството на чернокож от полицай, който го преследва, като причина за това изглежда няма – нещо, с което хора като Колин се сблъскват ежедневно…


Blindspotting (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани