Мулан | Mulan (2020)

мулан


Мулан (Mulan) е американска историческа военна драма от 2020 г., режисирана от Ники Каро по сценарий на Елизабет Мартин, Лорън Хайнек, рик Джафа и Аманда Силвър. Премиерата на филма в България е на 27 март 2020 г.

Когато императорът (Джет Ли) на Китай издава указ, с който задължава по един мъж от всяко семейство да се яви на служба в имперската китайска армия, за да защитава страната от хуни, Хуа Мулан (Лю Ифей), най-голямата дъщеря на почитан войн, встъпва във войската, вместо своя болен баща.

Тя е смела, решителна и с бързи реакции. Дегизирана като мъж на име Хуа Джун, тя ще среща предизвикателства на всяка крачка от пътя си и трябва да извади всичката си вътрешна сила, за да открие истинския си потенциал и възможности. Подлагайки се на много трудна физическа и психическа подготовка, и придобивайки умения по бойни изкуства, смелата Мулан трябва да докаже, че е взела правилното решението.

Филмът е базиран на китайската легенда за Хуа Мулан и е адаптация за игрален филм на едноименната анимация на Дисни от 1998 г. Плановете за игрална версия на филма започват през 2010 г., но проекта така и не се развива. През март 2015 г. е анонсиран нов опит, при който Каро е наета за режисурата през февруари 2017 г. Лю е избрана за главната роля през ноември 2017 г. сред кастинг от 1000 актриси, а останала част от актьорите са избрани през следващата година. Снимките на филма са направени в Нова Зеландия и Китай, като започват през август 2018 г. и продължават до ноември.Още в Zamunda
случайно избрани