Междузвездни войни: Епизод III – Отмъщението на Ситите | Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

Междузвездни войни Епизод III – Отмъщението на ситите


Междузвездни войни: Епизод III – Отмъщението на Ситите (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith) е американски фантастичен филм от 2005 г. от поредицата „Междузвездни войни„. Филмът е режисиран от Джордж Лукас по сценарий на Джордж Лукас, а премиерата му е на 19 май 2005 г.

На планетата-град Корусант, джедаите Оби-Уан Кеноби (Юън Макгрегър) и Анакин Скайуокър (Хейдън Кристенсен) спасяват Върховния канцлер Палпатин (Йън Макдайърмид) от кораба на сепаратистите, а Анакин убива Гарф Дуку (Кристофър Лий) с лазерния си меч в битка. При пристигането им на Корусант, Падме Амидала (Натали Портман) иска да каже на Анакин, че е бременна. Скоро той получава предчувствие, че жена му ще умре по време на раждането.

Палпатин иска от Анакин да се присъедини към Джедайския съвет, против волята на останалите членове, но той не е повишен в Майстор и остава Рицар. По-късно искат от него да шпионира Палпатин, който манипулира Анакин относно истинските намерения на джедаите и го изкушава да опознае Тъмната страна на Силата, която може би е в състояние да спаси Падме. Палпатин разкрива, че всъщност е ситския лорд Дарт Сидиъс. Как ли ще постъпи Анакин?


Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани