Междузвездни войни: Епизод 9 | Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019)

междузвездни войни - епизод 9


Междузвездни войни: Епизод 9 (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) е американски приключенски фантастичен филм от 2019 г., режисиран от Дж. Дж. Ейбрамс по сценарий на Дж. Дж. Ейбрамс и Крис Терио. Премиерата на филма в САЩ е на 20 декември 2019 г.

Филмът е последният епизод от сагата за „една далечна галактика“. Според филмовото списание „Empire„, събитията в „Междузвездни войни: Епизод 9“ се развиват една година след тези в „Междузвездни войни: Епизод 8 – Последните джедаи„. Филмът е трети по ред от новите продължения на поредицата, като излиза след „Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда“ от 2015 г. и „Междузвездни войни: Епизод 8 – Последните джедаи“ от 2017 г. Това ще бъде и последният филм от филмовата поредица „Междузвездни войни„.

До момента на публикуването на тази информация, не са известни много подробности за сценария на филма и все още не е излязъл негов трейлър. Знае се все пак, че ще можем да гледаме по-голямата част от актьорите, участвали в предишните два филма, а според слуховете, Люк Скайуокър (Марк Хамил) ще се завърне…Още в Zamunda
случайно избрани