Мега звяр | The Meg (2018)

мег


Мега звяр (The Meg) е американски филм на ужасите от 2018 г., режисиран от Джон Търтълтауб по сценарий на Дийн Джорджарис. Премиерата на филма в САЩ е на 10 август 2018 г.

Преди пет години, специалистът-гмуркач и морски капитан Джонас Тейлър (Джейсън Стейтъм) се сблъсква с непозната опасност в неизследваните води на Марианската падина, които го принуждават да прекрати мисията си и да изостави половината от екипа си. Трагичния инцидент му носи лоша слава и освобождаване от поста, който заема, а това води до провал на кариерата и брака му.

Въпреки това, той не се отказва от твърдението си за причината, която е довела до инцидента – атака на огромно морско същество, което се смята за изчезнало преди повече от милион години. Когато обаче подводница се поврежда и остава да лежи на дъното на океана, заедно с неговата съпруга на борда, той получава обаждане.

Независимо дали това ще бъде опит за изкупление или ще се окаже самоубийствена мисия, Джонас трябва да се изправи срещу страховете си и да рискува собствения си живот, за да намери отговор на един въпрос: Възможно ли е най-големия морски хищник, съществувал някога, да е все още жив и да ловува?

Филмът е базиран на фантастичния роман от 1997 г. на Стив Алтън „Мег: Роман за ужас в дълбините“ (Meg: A Novel of Deep Terror).

meg 2018Още в Zamunda
случайно избрани