Май Декември | May December (2023)

май декември 2023 филм


Май Декември (May December) е американска черна комедия от 2023 г., режисирана от Тод Хейнс по сценарий на Сами Бърч и Алекс Механик. Премиерата на филма в САЩ е на 29 септември 2023 г.

Двадесет години, след като прословутата им таблоидна романтика е завладяла нацията, Грейси Атертън-Йу (Джулиан Мур) и съпругът й Джо Йу (Чарлс Мелтън) (с двадесет и три години по-млад от нея), са в очакване близнаците им да завършат гимназия. Когато холивудската актриса Елизабет Бери (Натали Портман) идва да прекара време със семейството, за да разбере по-добре Грейси, ролята на която ще изиграе във филм, семейната динамика се разкрива под натиска на външното наблюдение.

Джо, който никога не е осмислял какво се е случило в младостта му, се сблъсква с реалността на живота на тридесет и шест. И докато Елизабет и Грейси се изучават една друга, приликите и разликите между двете жени започват да идват на приливи и отливи. Заснет в живописния и удобен Камдън, Мейн, „Май Декември“ е изследване на истината, разказването на истории и трудността (или невъзможността) да разбереш напълно друг човек.

May December (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани