Лъв: Стъпки към дома | Lion (2016)

лъв стъпки към дома


Лъв: Стъпки към дома (Lion) е австралийско-британски биографичен филм от 2016 г., режисиран от Гарт Дейвис по сценарий на Люк Дейвис. Филмът е базиран на истинската история, описана в книгата „Дългият път към дома“ на Сару Брайърли и Лари Бътроуз. Премиерата на филма в България е на 17 февруари 2017 г.

През 1986 г. в Индия пет-годишният Сару (Дев Пател) живее бедно, но щастливо със семейството си в малко село. По време на едно пътуване с брат си, Сару в един момент се оказва сам в заключен движещ се пътнически влак, пътуващ за Калкута, на разстояние 1500 мили от дома.

Съвсем изгубен в една непозната среда и твърде млад, за да може да се идентифицира или да обясни къде е домът му, Сару се бори да оцелее като дете на улицата и след известно време е изпратен в сиропиталище. Скоро Сару е избран да бъде осиновен от Сю Барйърли (Никол Кидман) и Джон Брайърли (Дейвид Уенъм) в Тасмания,  където пораства обгрижван в уютна домашна атмосфера.

Въпреки че има късмета да получи материални блага, Сару е измъчван от спомените си за изгубеното си семейство и опитва да ги намери, но чувства вина от осиновителите си и крие желанието си от тях и приятелката си. Когато получава прозрение, той открива не само отговорите, които търси, но и трайната любов, която винаги е имал от любимите хора, сивеещи в двата различни свята.Още в Zamunda
случайно избрани