Ловецът: Ледената война | The Huntsman: Winter’s War (2016)

Ловецът Ледената война


Ловецът: Ледената война (The Huntsman: Winter’s War) е приключенски фентъзи филм на САЩ от 2016 г., режисиран от Седрик Никълъс-Троян по сценарий на Евън Спилиотопулос и Крег Мейзин, и е част (предистория) от „Снежанка и ловецът“ на Рупърт Сандърс от 2012 г. Премиерата на филма е на 22 април 2016 г.

Много преди да умре от ръката на Снежанка, злата кралица Равена (Шарлиз Терон) управлява като най-красива в царството. Но когато нейната по-млада сестра, милата и обичлива Фрея (Емили Блънт) ражда момиченце, чиято съдба е да стане най-красива по тези земи, Равена убива детето. От това Фрея потъва в скръб и в резултат получава смъртоносна сила над студа и леда, което я прави известна като Ледената кралица. Решена да отмъсти на сестра си, Фрея създава армия, като обучава воини от деца за нейната кауза и изисква от тях само едно – сърцата им да закоравеят завинаги така, че да не могат да обичат.

Докато нейните воини растат, Фрея научава, че Ловецът (Крис Хемсуорт) и неговата любима Сара (Джесика Частейн) не са спазили единственото правило, което е трябвало и ги прогонва от армията. Години по-късно, когато Фрея научава за смъртта на сестра си, тя събира останалите войници, за да занесат Вълшебното огледало у дома при единствената останала магьосница, която може да се възползва от силата му. Когато обаче тя възкресява Равена от златните дълбини на огледалото, злата сестра заплашва тези омагьосани земи с два пъти по-тъмна сила, от тази, която някога са виждали. Сега нейната армия трябва да бъде непобедима, освен ако Фрея не успее да си върне изгонения Ловец и войнът, който не е спазил главното правило ма кралицата си, за да извоюват пътя си обратно един към друг.

 Още в Zamunda
случайно избрани