Леденият | The Iceman (2012)

леденият


Леденият (The Iceman) е американски биографичен филм от 2012 г., режисиран от Ариел Вромън по сценарий на Морган Ленд и Ариел Вромън. Премиерата на филма в САЩ е на 3 май 2013 г.

През 1964 г., Ричард Куклински (Майкъл Шанън)  започва да се среща с Дебора Пеликоти (Уинона Райдър), докато се занимава с обработката на филми за възрастни. В един момент неговият шеф Рой Демео (Рей Лиота) от престъпния свят решават да затворят студиото, като му предлагат да смени заниманието си, превръщайки се в наемен убиец.

Години наред Куклински гради репутацията си като хладнокръвен професионалист и дори успява да създаде семейство, което не подозира за неговото истинско занимание. За нещастие, гангстерските политики го принуждават да започне да работи самостоятелно с психопата Робърт Прондж (Крис Евънс). Куклински опитва да държи двата си живота разделени, но обстоятелствата и собствените му слабости заплашват да разрушат всичко, когато най-накрая последствията от неговите избори го настигат.

През 1986 г., Куклински е арестуван, като до този момент е извършил повече от 100 убийства. Филмът е базиран на книгата на Антъни Бруно и документалния филм на Джим Тибо по истинската история на наемния убиец Ричард Куклински.


The Iceman (2012) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани