Ла Ла Ленд | La La Land (2016)

ла ла ленд


Ла Ла Ленд (La La Land) е американски мюзикъл от 2016 г. с режисьор Деймиън Шазел и сценарист Деймиън Шазел. Премиерата на филма в България е на 30 декември 2016 г.

В Холивуд, Миа (Ема Стоун) и Себастиан (Райън Гослинг) се борят да успеят в кариерите си, за които тя е страстта на живота. Миа е актриса, която се премества от малък град в Невада и излиза от колежа преди 5 години, за да преследва мечтата си. Тя е влюбена в „стария“ Холивуд – филмите, с които е израснала, но мрази да се чувства част от стадо, когато се явява на прослушвания и превземките на социалните събирания, за да напредне в бизнеса. Себастиан е джаз пианист със стил в духа на традиционните джаз изпълнители, като Чарли Паркър и Телониъс Монк. Той иска да запази тази традиция с творчеството си, особено след като осъзнава, че този стил музика умира. Той има емоционален проблем с изпълняването на музика, която не харесва, само за да получи някакво заплащане за това. Мечтата му е да отвори собствен джаз клуб по подобие на известните джаз клубове от едно време.

Отчасти заради техните индивидуални борби и отчасти заради ситуациите, техните първи срещи не са от най-благоприятните. В един момент обаче те са привлечени един от друг, най-вече заради страстта, която всеки вижда в борбата за мечтата в живота на другия. Въпреки това има много обстоятелства, които пречат на щастието на Миа и Себастиан.

Дали ще устоят на живота на борещ се артист дотогава, докато тези битки получат своята отплата? Дали преследването на собствената им мечта ще изсмуче цялата им енергия, като не остави никаква за отношенията помежду им? Дали всеки компромис, който всеки от тях трябва да направи по пътя си напред ще промени човека, в когото са се влюбили?

Ла Ла Ленд е посрещнат положително от критиката и се харесва на аудиторията, а също така получава множество награди и номинации. Реализираните приходи от филма са над 68 милиона долара.


La La Land (2016) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани