Крийд 2 | Creed II (2018)

крийд 2


Крийд 2 (Creed II) е американска спортна драма от 2018 г., режисирана от Стивън Кепъл-младши по сценарий на Силвестър Сталоун и Джуел Тейлър. Премиерата на филма в БЪлгария е на 23 ноември 2018 г.

Години, след като Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордън) е изградил името си, следвайки насоките на Роки Балбоа (Силвестър Сталоун), младият боксьор става световен шампион в тежка категория. Докато животът е хубав с тази титла и бракът с Бианка (Теса Томпсън), неприятностите във Филаделфия се появяват, когато руският боксьор Иван Драго (Долф Лундгрен), убил бащата на Адонис, пристига със сина си Виктор (Флориан Мунтеану), за да предизвика Адонис. Противно на съветите на Роки, Адонис приема предизвикателството, но заплаща цената с изтощителен двубой, който печели само технически.

Ранен и деморализиран, Адонис не може да върне себе си обратно в играта, а духът и титлата му са застрашени. Семейството на Адонис и Роки трябва да намерят начин да възвърнат бойния дух на Адонис, за да бъде готов за бъдещите избори, които трябва да направи.

Междувременно, семейството на Драго също има своите проблеми, опитвайки да върнат респекта в родината, който са изгубили от ръцете на Роки…


Creed II (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани