Краят, от който започнахме | The End We Start From (2023)

краят от който започнахме


Краят, от който започнахме (The End We Start From) е британски драма-трилър филм от 2023 г., режисиран от Махалиа Бело по сценарий на Алис Бърч и Меган Хънтър. Премиерата на филма във Великобритания е на 13 октомври 2023 г.

Продължителните бури и проливните дъждове причиняват наводнение в Лондон точно когато Жената (Джоди Комър)  започва да ражда и ражда новородения си син Зеб. С непрекъснатите дъждове, наводненията се разпространяват в други ниски райони на Великобритания, предизвиквайки криза в цялата страна с хранителни доставки и настаняване на хора, разселени от екологичната катастрофа. Жената и нейният съпруг Р (Джоел Фрай) са принудени да избягат с бебето си при родителите на Р. След като майката на Р е стъпкана до смърт в съоръжение за раздаване на храна, бащата на Р се самоубива, оставяйки Р силно травматизиран.

Жената и Р решават да отидат в местен приют, но Р се отделя от Жената и техния син. Когато приютът е атакуван от грабителите, Жената и Зеб бягат на север, за да отидат в комуна на отдалечен остров край бреговете на Англия, но Жената намира желанието на жителите на комуната да бъдат защитени от останалия свят за твърде задушаващо и трудно за приемане. Те се завръщат в разрушената си къща в Лондон, където скоро след това се събират отново с Р.

The End We Start From (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани