Кралството на планетата на маймуните | Kingdom of the Planet of the Apes (2024)

Кралството на планетата на маймуните


Кралството на планетата на маймуните (Kingdom of the Planet of the Apes) е американски фантастичен екшън филм от 2024 г., режисиран от Уес Бол по сценарий на Патрик Ейсън, Джош Фрийдман, Рик Джафа, Аманда Силвър и Пиер Боул. Премиерата на филма в САЩ е на 10 май 2024 г.

Новият филм за маймуните се развива много години след събитията във „Войната за планетата на маймуните“ от 2017 г. Много маймуноподобни общества са израснали от времето, когато подобният на Моисей Цезар е довел народа си в оазис, докато хората са били сведени до диво съществуване. Някои групи маймуни никога не са чували за Цезар, докато други са изкривили учението му, за да изградят процъфтяващи империи.

В тази обстановка, един лидер на маймуни започва да поробва други групи, за да намери човешка технология, докато друга маймуна, която е гледала как клана му е отнет, се отправя на пътешествие, за да открие свободата. Млада човешка жена става ключова за мисията на последния, въпреки че има свои собствени планове.

Филмът е продължение на „Войната на планетата на маймуните“ от 2017 г. и е четвъртото продължение на възобновения франчайз „Планетата на маймуните“.

Kingdom of the Planet of the Apes (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани