Който оцелее ще разказва | A Million Ways To Die In The West (2014)

Който оцелее ще разказва


Който оцелее ще разказва (A Million Ways To Die In The West) е американска уестърн комедия от 2014 г., режисирана от Сет Макфарлън оп сценарий на Сет Макфарлън, Алек Сълкин и Уелсли Уайлд. Премиерата на филма в САЩ е на 30 май 2014 г.

Годината е 1882. Албърт Старк (Сет Макфарлан), фермер с добри обноски, живеещ в околностите на Олд Стъмп, Аризона, мрази всичко свързано с живота си в това време и на това място, но най-вече буквално милионите начини, по които той и други като него лесно могат да умрат всеки ден без на някого да му пука, примерно от престрелки, свади в барове, ухапвания от гърмящи змии, криещи се около къщите, или пък от някои нелечими болести и епидемии. Той няма опит в стрелбата с оръжия, поради което би могъл още по-лесно да стане жертва от престрелка и затова се страхува да участва в такива с някого, на когото дължи пари.

Луиза (Аманда Сийфрид), суетната приятелка на Албърт, къса с него с причината „не е заради теб, а заради мен“, но това не изглежда така, след като тя бързо започва връзка с богатия собственик на магазин за продукти за поддържане на мустаци, Фой (Нийл Патрик Харис), с когото Албърт не може да се мери, защото не е достатъчно богат, за да си пусне поддържан мустак.

Албърт се сприятелява с Ана (Чарлийз Терон) и нейният „брат“ Люис (Евън Джоунс), които са нови в Олд Стъмп. Ана обещава да помогне на Албърт с множеството проблеми, които го измъчват в живота му и най-вече с това да си върне Луиза обратно, като се прави на неговата нова приятелка, за да накарат Луиза да ревнува, както и да го научи да стреля, за да се дуелира с Фой за ръката на Луиза.

Постепенно обаче Албърт и Ана започват да се харесват, а тя решава, че трябва да му каже истината: тя е омъжена, но не е щастлива от живота си с Клинч Ледърууд (Лиъм Нийсън), зъл престъпник, който се очаква да пристигне в Олд Стъмп, заедно със своята банда, при Ана и Люис.

Албърт пък от своя страна трябва да реши кога ще стане истински мъж и ще направи това, което трябва, за да получи това, което истински желае в живота си.


A Million Ways to Die in the West (2014) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани