Кендимен | Candyman (2021)


Кендимен (Candyman) е американски филм на ужасите от 2021 г., режисиран от Ниа Дакоста по сценарий на Клайв Баркър и Бърнард Роуз. Премиерата на филма в България е на 27 август 2021 г.

Дълго време жителите от квартала Кабрини Грийн в Чикаго бяха тормозени от предаваната от уста на уста призрачна история за свръхестествен убиец с кука вместо ръка, призоваван от тези, които посмеят да повторят името му пет пъти пред огледалото.

В настоящето, десетилетие след събарянето на последната от Кабрини тауърс, художникът Антъни Маккой (Яхия Абдул-Матин II) и неговата приятелка, управителка на художествена галерия на име Бриана Картрайт (Тейона Парис), се преместват в луксозно таванско помещение в Кабрини, който вече е облагороден до неузнаваемост и населен от амбициозни млади хора. Докато кариерата на Антъни върви надолу, случайна среща с един от по-възрастните съседи от квартала му разкрива трагичната и ужасяваща история за Кендимен.

Загрижен да удържи статуса си в творческия свят на Чикаго, Антъни започва да изучава и пресъздава зловещите подробности в студиото си, използвайки ги като нов материал за картините си, без да знае, че отваря вратата към едно сложно минало, което влияе върху собственото му съзнание и отприщва ужасяващо заразителна вълна от насилие, водещо го към опустошителен сблъсък със съдбата.Още в Zamunda
случайно избрани