Изгори след прочитане | Burn After Reading (2008)

изгори след прочитане


Изгори след прочитане (Burn After Reading) е американска криминална комедия от 2008 г., режисирана от Итън Коен и Джоел Коен по сценарий на Итън Коен и Джоел Коен. Премиерата на филма в САЩ е на 12 септември 2008 г.

Озбърн Кокс (Джон Малкович), експерт по въпросите на Балканите, освободен от ЦРУ заради проблем с алкохола, който той отрича да има, започва да пише мемоарите си.

Неговата жена, Кейти (Тилда Суинтън) иска развод, очаквайки любовника си, Хари (Джордж Клуни) – флиртаджия и началник в щатски отдел, да напусне жена си Санди (Елизабет Марвъл).

Един диск изпада от спортна чанта във фитнес център в Джорджтаун. Двама от служителите там опитват да изкарат пари от него: Линда (Франсис Макдормънд), която иска парите за козметична операция и Чад (Брад Пит), приятно глуповат младеж.

Информацията на диска ги води до Озбърн, който отказва опита им за продажба, след което те посещават посолството на Русия. За да се облажат още повече, те решават, че искат повече от тайните на Озбърн. Междувременно, шефът на Линда я харесва, а жената на Хари заминава на турне, свързано с някаква книга. Всички пътища обаче водят до къщата на Озбърн…


Burn After Reading (2008) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани