Животът и смъртта на Джон Готи | Gotti (2018)

Животът и смъртта на Джон Готи


Животът и смъртта на Джон Готи (Gotti) е американски биографичен криминален филм от 2018 г., режисиран от Кевин Конъли по сценарий на Лем Добс и Лео Роси. Премиерата на филма в САЩ е на 15 юни 2018 г.

Филмът разкрива отношенията между баща, живял и умрял според гангстерските правила, и син, роден да води престъпен живот, но избрал да остави този свят зад себе си и да поправи себе си и името Готи. Никога преди не е имало такъв поглед отвътре на фамилията Готи и света им, изпълнен с опасност, предателство и изкупление.

Джон Готи (Джон Траволта) е ръководил престъпната фамилия Гамбино, която в своето време е била най-голямата и мощна престъпна организация в страната. Познат като „Спретнатият Дон“, яркият стил и непоклатимата личност на Джон Готи го превръщат в един от най-популярните гангстери на 20-ти век, който управлява подземния свят, докато не умира от рак през 2002 г., излежавайки доживотната си присъда.

През 1988 г., на 24 годишна възраст, Готи-младши (Спенсър Лофранко) става „създаденият мъж“ и официално е приет в мафията, което го прави наследникът на управлението на престъпната фамилия Гамбино, за да последва стъпките на баща си. През 1999 г. обаче, Готи-младши прави едно последно посещение на умиращия си баща в затвора, за да му каже, че слага край на престъпния си живот и излиза от семейния бизнес.

През годините след смъртта на баща му, Готи-младши води дълга съдебна битка и излежава три присъди от общо 9 години за различни обвинения. Готи-младши е окончателно освободен от затвора през декември 2009 г.


Gotti (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани