Енола Холмс 2 | Enola Holmes 2

енола холмс 2


Енола Холмс 2 (Enola Holmes 2) е британско-американски приключенски криминален екшън филм от 2022 г., режисиран от Хари Бредбиър по сценарий на Джак Торн, Нанси Спрингър и Хари Бредбиър. Премиерата на филма в Netflix е на 4 ноември 2022 г.

Скоро след успешно разрешаване на меймия първи случай, Енола Холмс (Мили Боби Браун) тръгва по стъпките на известния си брат, Шерлок (Хенри Кавил), откривайки собствената си детективска агенция, но осъзнава, че живота на жена-частен детектив не е толкова лесен, колкото изглежда. Приемайки жестоката действителност на „възрастните“ и на път да закрие дейността си, едно бедно момиче предлага на Енола да започне работа върху своя първи официален случай – да открие изчезналата ѝ сестра.

Случаят обаче се оказва много по-сложен, отколкото изглежда, след като Енола се впуска в опасен нов свят – от мрачните фабрики на Лондон през цветните музикални зали до най-високите обществени класи. На път да разкрие смъртоносен заговор, Енола трябва да прибегне до помощта на свои приятели и дори самия Шерлок Холмс, за да разплете мистерията.

Enola Holmes 2 (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани