Джурасик свят | Jurassic World (2015)

Джурасик свят | Jurassic World


Джурасик свят (Jurassic World) е научно-фантастичен приключенски американски филм с режисьор Колин Тревъроу и продуциран от Стивън Спилбърг. Сценаристите на филма са Рик Джафа, Дерек Конъли, Аманда Силвър и Колин Тревъроу. Премиерата на филма е на 29.05.2015 г.

Действието в този четвърти филм от поредицата Джурасик парк е 22 години след действието в първия филм, като сега вниманието е насочено върху нов парк, обитаван от динозаври, позиционирани на остров Нублар.

Парка е собственост на милионера и президент на корпорация „Масрани“ – Саймън Масрани (Ирфан Кан), възнамеряващ да предложи на посетителите „преживяване, което няма никога да забравят“.  Главната роля се изпълнява от Оуен (Крис Прат), който е служител в Джурасик свят, експериментиращ със смъртоносен вид динозаври.

Всичко върви добре в новопостроения Джурасик парк, докато новата атракция в него – генетично модифицирана гигантска машина за убиване – успява да избяга от ограничения си периметър и тръгва на смъртоносен лов за хора…Още в Zamunda
случайно избрани