Две димящи дула | Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

две димящи дула


Две димящи дула (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) е криминална английска комедия от 1998 г. с режисьор Гай Ричи и сценарист Гай Ричи. Премиерата на филма е на 28 август 1998 г.

Еди (Ник Моран) е известен още от младежките си години с добрите си способности по игра на карти. Той и неговите трима приятели Сапуна (Декстър Флечър), Том (Джейсън Флеминг) и Бейкън (Джейсън Стейтъм) решават да дадат на Еди по 25,000 лири, за да може да участва в нелегална игра с високи залози, организирана от един местните злодеи Хари „Сатъра“ (П. Х. Мориарти). Еди не осъзнава, че играта е мошеническа и завършва с 500,000 лири дълг към Хари и тежки заплахи за отрязване на пръстите му, един по един, в случай че не плати до една седмица.

Еди и неговите приятели обсъждат различни нелегални схеми, за да се сдобият с парите и решават да оберат бандата престъпници, които живеят в съседство с тях и отглеждат растения канабис, а парите от продажбата на наркотиците държат в кутии от обувки. Планът е прост, но никога не е изключено нещо да се обърка, както и в този случай.

Стига се до невероятен хаос, насилие извън контрол и множество трупове, когато Еди и приятелите му осъзнават, че са стигнали дъното и трябва да намерят начин да се измъкнат, преди и самите те да са станали част от жертвите.Още в Zamunda
случайно избрани