Гран Туризмо | Gran Turismo (2023)

гран туризмо 2023 филм


Гран Туризмо (Gran Turismo)  е американски биографичен спортен екшън филм от 2023 г., режисиран от Нийл Бломкамп по сценарий на Джейсън Хол, Зак Бейлин, Джейсън Хол и Алекс Це. Премиерата на филма в САЩ е на 16 юли 2023 г.

Изпълнителният маркетинг директор Дани Мур (Орландо Блум), ръководещ подразделението за моторни спортове на Nissan създава GT Academy, започва да набира опитни играчи на състезателния симулатор Gran Turismo, за да ги превръща в истински състезателни шофьори.

Дани наема бившия шофьор, превърнал се в механик Джак Солтър (Дейвид Харбър), за да тренира играчите. Първоначално Джак се колебае, но приема, след като се уморява от арогантността на шофьора от отбора си, Никълъс Капа (Йоша Стардовски). Междувременно Ян Марденбъроу (Арчи Мадекуе), тийнейджър, работещ в магазин за дрехи и геймър от Кардиф, Уелс, е запален играч на симулатора и иска да стане състезател, въпреки неодобрението на баща си и бивш футболист Стив Марденбъроу (Джимон Хонсу).

Филмът е базиран на едноименната поредица видеоигри, разработени от Polyphony Digital и е създаден по невероятната и вдъхновяваща действителна история за екип от аутсайдери – борещ се с живота геймър от работническата класа, провален бивш състезателен пилот и изпълнителен директор с идеалистични разбирания, рискуващ всичко, за да се докаже в най-елитния спорт в света.

Gran Turismo (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани