Годзила срещу Конг | Godzilla vs. Kong (2020)

годзила срещу конг


Годзила срещу Конг (Godzilla vs. Kong) е американски фантастичен екшън трилър от 2020 г., режисиран от Адам Уингард по сценарий на Ерик Пиърсън, Макс Боренстийн. Премиерата на филма в САщ е на 13 март 2020 г.

Във време, когато чудовища бродят по Земята, човечеството се бори за бъдещето си, Годзила и Конг се изправят един срещу друг в опустошителен сблъсък, в който ще видим двете най-силни същества, който природата е създала, предоставяйки ни най-зрелищната битка от векове насам.

Когато „Монарх“ се впускат в опасна мисия към неизследвани територии и откриват улики за произхода на титаните, човешка конспирация заплашва да заличи създанията от лицето на планетата завинаги.

Филмът е базиран на измислените създания „Godzilla“ на японската филмова компания „Toho Co., Ltd.“ и „King Kong“ на Едгар Уолас и Мериан Купър, като е продължение на „Годзила: Кралят на чудовищата“ от 2019 г. и „Конг: Островът на черепа“ от 2017 г., а също така е 36-и филм от франчайза за Годзила и 12-и филм от франчайза за Кинг Конг.Още в Zamunda
случайно избрани