Годзила: Кралят на чудовищата | Godzilla: King of the Monsters (2019)

годзила кралят на чудовищата


Годзила: Кралят на чудовищата (Godzilla: King of the Monsters) е американски фантастичен филм от 2019 г., режисиран от Майкъл Доърти по сценарий на Майкъл Доърти и Зак Шийлдс, Премиерата на филма в България е на 31 май 2019 г.

Новата история проследява героичните усилия на крипто-зоологическата агенция „Монарх“ и нейните членове, които се изправят срещу отряд от огромни чудовища, включващ и могъщия Годзила, който се сблъсква с Мотра, Родан и триглавия крал Гидора. Когато тези древни върховни видове, които са били смятани за митични, се издигат отново, те започват да се борят за превъзходство, като поставят под въпрос бъдещото съществуването на човечеството.

Филмът е продължение на Годзила от 2014 г. и е 35-ият филм от франчайза за чудовището, третия филм от филмите за чудовището и третия филм за Годзила, продуциран изцяло от холивудско студио.Снимките на филма започват през юни 2017 г. в Атланта, Джорджия и приключват през септември 2017 г. Продължението на този филм с названието „Годзила срещу Конг“ (Godzilla vs. Kong) се очаква да излезе на 13 март 2020 г.Още в Zamunda
случайно избрани