Годзила и Конг: Новата империя | Godzilla x Kong: The New Empire (2024)

Годзила и Конг Новата империя


Годзила и Конг: Новата империя (Godzilla x Kong: The New Empire)е американски приключенски фантастичен екшън филм от 2024 г., режисиран от Адам Уингард по сценарий на Тери Росио, Саймън Барет и Джереми Слейтър. Премиерата на филма в САЩ е на 29 март 2024 г.

Новата част от „Вселената на чудовищата“ (MonsterVerse) поставя могъщия Конг и страховитата Годзила срещу колосална смъртоносна заплаха, скрита в нашия свят, която застрашава съществуването на техния вид и нашия собствен, както и гмуркане дълбоко в мистериите на Острова на черепа и извън него. Насочвайки се направо към произхода на Hollow Earth (букв. превод: Кухата земя), този филм ще изследва древната битка с Титани, която събра човека и чудовището завинаги.

Филмът е продължение на „Годзила срещу Конг“ от 2021 г. и петият филм във „Вселената на чудовищата“ (MonsterVerse). Той е също 38-мият филм от поредицата „Годзила“, 13-ият филм от поредицата „Кинг Конг“, както и петият филм на „Годзила“, който е продуциран от американско киностудио.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани