Глутница кучета | Reservoir Dogs (1992)

глутница кучета


Глутница кучета, познат и като Кучета в резерв (Reservoir Dogs) е американски криминален филм от 1992 г., режисиран от Куентин Тарантино по сценарий на Куентин Тарантино, като това е и дебютния му филм. Премиерата на филма е на 23 октомври 1992 г.

Шестима престъпници, непознати един на друг, са наети от криминалния бос Джо Кабът (Лорънс Тирни), за да извършат обир на диаманти. Дадени са им фалшиви имена с цел да не могат да се идентифицират и да се концентрират върху кражбата.

Това са: Г-н Бял (Харви Кайтел), професионален престъпник; Г-н Оранжев (Тим Рот), млад новобранец; Г-н Рус (Майкъл Медсън), обичащ да натиска спусъка убиец; Г-н Розов (Стив Бушеми), параноиден невротик; Г-н Кафяв (Куентин Тарантино) и г-н Син (Еди Бънкър).

Престъпниците са убедени, че няма как техният план за обира за се провали, но при полицейска засада, г-н Кафяв е убит, а г-н г-н Оранжев е сериозно ранен. Обирджиите се връщат в техния сборен пункт и осъзнават, че един от тях е информатор на полицията. Кой ли е той?


Reservoir Dogs (1992) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани