Въпреки падащия сняг | Despite the Falling Snow (2016)

въпреки падащия сняг


Въпреки падащия сняг (Despite the Falling Snow) е британски шпионски филм от 2016 г., режисиран от Шамим Сариф по сценарий на Шамим Сариф. Премиерата на филма във Великобритания е на 15 април 2016 г.

Филмът се развива в Съветския съюз след управлението на Сталин. Млада рускиня на име Катя (Ребека Фъргюсън) е изгубила родителите си по време на сталинските репресии. Въпреки че се преструва на комунист, тя мрази режима и шпионира за американците. Приятелят ѝ Миша (Оливър Джаксън-Коен), който е шпионин, също подпомага нейното събиране на информация за американците.

Като част от нейната задача, тя се запознава с младия и симпатичен Саша, който е от елита на Кремъл. Катя се омъжва за Саша (Сам Рийд), като целта ѝ е да го шпионира, но нещата не се развиват по план. Скоро Катя се влюбва в Саша и планира да замине за САЩ с него. Преди обаче да отпътува за САЩ, Катя мистериозно изчезва. Саша остава в Америка сам и след като живее 30 години там, той се превръща в успешен бизнесмен.

Много години след това, той посещава пост-комунистическа Русия, за да опита да разбере на какво се дължи изчезването на Катя. Той и племенницата му Лорън работят заедно в търсенето на следи и улики. Те срещат Миша, който е станал възрастен алкохолик и им разказва какво наистина се е случило с Катя…

Филмът е екранизация по едноименния роман на писателката Шамим Сариф от 2004 г., в който събитията се развиват в два различни времеви периода – едната история се развива в Москва през 50-те години по време на Студената война, а другата разказва история от 1992 г., когато Москва и Лондон са в периода след разпада на СССР.


Despite the Falling Snow (2016) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани