Вратата на дявола | The Devil’s Doorway (2018)

вратата на дявола


Вратата на дявола (The Devil’s Doorway) е британски филм на ужасите от 2018 г., режисиран от Ейслин Кларк по сценарий на Мартин Бренън, Ейслин Кларк и Майкъл Б. Джаксън. премиерата на филма в САЩ е на 25 май 2018 г.

През октомври 1960 г., отец Томас Райли (Лолър Роди) и отец Джон Торнтън (Сиаран Флин) са изпратени от Ватикана да разследват статуя на Дева Мария, която плаче с кървави сълзи в провинциален ирландски манастир, който служи за религиозно убежище на проститутки, душевно болни и изоставени бременни жени. Надявайки се да фотографират случващото се чудо, отец Торнтън записва тяхното посещение с 16-милиметрова портативна камера. Местната главна монахиня (Хелена Берийн) обаче отрича наличието на всякакви свръхестествени феномени.

В допълнение, нейните неблагочестиви виждания спрямо нейните повереници и жестокото отношение на монахините към тях шокират двамата свещеници. Когато свещениците все пак се сдобиват с неопровержими доказателства за потенциалното чудо, то ги води до едно изтощително търсене в основите на манастира, където те откриват Катлин О’Браян – 16-годишно бременно момиче, имащо признаци на демонично обсебване, водещо свещениците към въпроса дали знамението, на което са свидетели, е работа на Бог или на Сатаната.

Първият филм на ужасите, продуциран от жена в Северна Ирландия, „Вратата на дявола“ най-добре може да бъде описан като смесица между Екзорсиста, Сестрите Магдалена и Проектът Блеър Уич.Още в Zamunda
случайно избрани