Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена | The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Властелинът на пръстените Задругата на пръстена


Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) е американски фентъзи филм от 2001 г., режисиран от Питър Джаксън по епичния роман  на английския писател Дж. Р. Р. Толкин (Джон Роналд Руел Толкин) „Властелинът на пръстените“. Премиерата на филма е на 10 декември 2001 г. във Великобритания.

Античният пръстен, който е смятан за изгубен във вековете, сега е намерен и по странно стечение на обстоятелствата е даден на малък хобит на име Фродо Бегинс (Илайджа Ууд). Когато Гандалф открива, че пръстенът е точно Единственият пръстен на тъмния властелин Саурон, Фродо трябва да се впусне в епично приключение до Съдбовната планина, за да може да го унищожи.

Фродо няма да пътува сам. Той ще бъде придружаван от магьосника Гандалф (Иън Маккелън), елфа Леголас (Орландо Блум), джуджето Гимли (Джон Рийс-Дейвис), Арагорн (Виго Мортенсен), Боримир (Шон Бийн) и още трима приятели хобити Сам (Самознай – Шон Остин), Мери (Мериадок – Доминик Монахан) и Пипин (Перигрин – Били Бойд).

През планини, снегове, тъмнина, гори, реки и равнини, сблъсквайки се със злото и различни опасности на всеки ъгъл, Задругата на пръстена трябва да продължи напред. Тяхното приключение за унищожението на Единствения пръстен е единствената надежда, за да бъде сложен край на управлението на Черния властелин…


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани