Високо напрежение | Limitless (2011)

високо напрежение


Високо напрежение (Limitless) е американски фантастичен трилър от 2011 г., режисиран от Нийл Бъргър по сценарий на Лесли Диксън. Премиерата на филма в България е на 25 март 2011 г.

Филмът представлява екшън-трилър за писател, който взима експериментална дрога, позволяваща му да използва 100 процента от съзнанието си. Докато той еволюира обаче, покварени сили го набелязват, за да го атакуват.

Писателя Еди Мора (Брадли Купър) е отхвърлен от приятелката си Линди (Аби Корниш), което е потвърждение на неговото убеждение, че няма никакво бъдеще. Всичко това изчезва, когато един ден стар приятел представя на Еди NZT – дизайнерски фармацевтичен продукт, който го прави по-фокусиран и уверен от всеки друг на света. Сега в заредената с NZT одисея, всичко което Еди някога е прочел, чул или видял е незабавно организирано и на разположение за него.

Някогашният „никой“ сега се издига на върха на финансовия свят, с което привлича вниманието на бизнес магната Карл Ван Лун (Робърт Де Ниро), който вижда в тази подобрена версия на Еди, един инструмент за правене на милиарди. Брутални странични ефекти обаче застрашават неговото стремглаво изкачване. Еди все по-трудно успява да крие поддържащото го „лекарство“ и с едни наемни убийци по следите, които биха го елиминирали, за да се доберат до NZT, той трябва да остане достатъчно дълго „закачен“, за да избегне залавянето и да изпълни съдбата си.


Limitless (2011) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани