Вдовици | Widows (2018)

вдовици


Вдовици (Widows) е американски криминален филм от 2018 г., режисиран от Стив Маккуин по сценарий на Стив Маккуин и Джилиън Флин. Премиерата на филма в България е на 16 ноември 2018 г.

Хари Роулингс (Лиам Нийсън) е известен крадец, който е убит по време на объркал се обир, заедно с партньорите си Карлос (Мануел Гарсия-Рулфо), Флорек (Джон Бернтал) и Джими (Кобърн Гос). Неговата вдовица, Вероника (Виола Дейвис) е заплашвана от криминалния бос Джамал Манинг (Браян Тайрий Хенри), от когото Хари и неговите партньори са задигнали 2 млн. долара. Джамал се нуждае от парите, за да финансира предизборната си кампания за управител на част от града, за която се надпреварва срещу Джак Мълиган (Колин Фарел) – следващият от политическата фамилия Мълиган, която през годините е доминирала за тази позиция.

Вероника открива бележника на Хари, който съдържа подробен план за обир на стойност 5 млн. долара. Тя решава да изпълни плана, за да изплати дълга към Джамал, като се съюзи с другите две вдовици на партньорите на на мъжа ѝ, Алис (Елизабет Дебики) и Линда (Мишел Родригез). Четвъртата вдовица, Аманда (Кери Кун), не се появява на тяхната среща, а когато Вероника я посещава и научава, че има новородено, тя решава да не ѝ споделя за плана за обир. Алис осигурява кола и оръжия за обира, а Линда има за задача да разкодира чертежа в плана на Хари. Алис използва Дейвид, търговец на недвижими имоти, който да разгадае, че чертежа е за сейф в дома на Джак Мълиган…


Widows (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани