Бялата змия | White Snake | Bai She: Yuan qi (2019)


Бялата змия (White Snake; оригинално заглацие: Bai She: Yuan qi) е американско-китайски анимационен приключенски филм от 2019 г., режисиран от Амп Уонг и Джи Жао по сценарий на Дамао. Премиерата на филма в Китай е на 11 януари 2019 г.

Шао-Бай, демон с вид на бяла змия, е изпратена на мисия да убие съветника на императора, който избива масово змии, с цел да достигне до безсмъртие и да спечели благоволението на императора. Шао-Бай е нападната от подчинените на съветника, преди да може да достигне до него и съответно е победена. За щастие обаче, демоничната фиба за коса, подарена ѝ от Змията-майка, спасява живота ѝ с цената на нейните досегашни спомени.

Шао-Бай се събужда в селото на ловците на змии, без да подозира, че всъщност е демон, заобиколен от заклетите си врагове. Тя среща мъжът, който я е спасил и е привлечена от него. Двамата се отправят на пътешествие, за да разберат коя всъщност е Шао-Бай и научават за тайната на нейната демонична фиба. Следва сблъсък на демони срещу хора и история за забранена любов.

White Snake (2019) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани