Бързи и яростни 10 | Fast X (2023)

бързи и яростни 10


Бързи и яростни 10 (Fast X) е американски криминален екшън трилър филм от 2023 г., режисиран от Луис Льотерие по сценарий на Джъстин Лин, Дан Мазо и Гари СКот Томпсън. Премиерата на филма в България е на 19 май 2023 г.

Започва краят на пътя. Fast X, десетият филм от сагата за Бързи и яростни, поставя началото на последните глави на един от най-дългите и популярни глобални франчайзи в киното, който вече е в своето трето десетилетие и все още е силен със същия основен актьорски състав и герои, както в началото.

По време на много мисии и срещу невъзможни шансове, Доминик Торето (Вин Дизел) и семейството му са надхитрили, изнервили и изпреварили всеки враг по пътя си. Сега те се изправят срещу най-смъртоносния противник, с когото са се сблъсквали – ужасяваща заплаха, изплувала от сенките на миналото, подхранвана от кръвно отмъщение и която е решена да разбие това семейство и да унищожи всичко и всички, които Дом обича, завинаги. В „Бързи и яростни 5“ от 2011 г. Дом и неговият екип разбиха подлия бразилски наркобос Ернан Рейес и обезглавиха империята му на мост в Рио де Жанейро.

Това, което те не знаеха, беше, че синът на Рейес, Данте (Джейсън Момоа), е бил свидетел на всичко това и е прекарал последните 12 години в планиране, за да накара Дом да плати крайната цена. Заговорът на Данте ще разпръсне семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Португалия до Антарктика. Нови съюзници ще бъдат изковани и старите врагове ще се появят отново. Но всичко се променя, когато Дом открива, че собственият му 8-годишен син (Лео Абело Пери) е крайната цел на отмъщението на Данте.

Fast X (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани