Бунтовническа луна | Rebel Moon (2023)

бунтовна луна 2023 rebel moon


Бунтовническа луна (Rebel Moon) е американски фантастичен приключенски филм от 2023 г., режисиран от Зак Снайдър по сценарий на Шей Хатън, Кърт Джонстад и Зак Снайдър. Премиерата на филма в Netflix е на 22 декември 2023 г.

От Зак Снайдер, режисьорът на 300, Човек от стомана и Армията на мъртвите, идва REBEL MOON, епично научно-фантастично приключение, по което се работи от десетилетия.

Когато мирно селище на ръба на далечна луна се окава застрашено от армиите на тиранична управляваща сила, Кора (София Бутела), мистериозна непозната, живееща сред селяните, се превръща в най-голямата им надежда за оцеляване. Кора е бивш член на Империята, търсеща изкупление за миналото си на ръководител на потисническото правителство.

Натоварена със задачата да намери обучени бойци, които да се обединят с нея, за да се противопоставят на корумпираното, контролиращо вселената правителство, наричано „Mother World“, Кора събира малка група воини – аутсайдери, бунтовници, селяни и сираци от войната от различни светове, които споделят обща нужда от изкупление и отмъщение. Докато сянката на цяло кралство се стоварва върху най-невероятните луни, се води битка за съдбата на една галактика и в процеса се формира нова армия от герои.

Rebel Moon е планирано да бъде пуснат на 22 декември 2023 г. в платформата Netflix, като се планират и ограничени прожекции в кината. Очаква се и филмът да има продължение, „Rebel Moon – Part Two: The Scargiver„, което е насрочено за излизане на 19 април 2024 г.

Rebel Moon (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани