Бохемска рапсодия | Bohemian Rhapsody (2018)

бохемска рапсодия


Бохемска рапсодия (Bohemian Rhapsody) е биографичен музикален филм от 2018 г., режисиран от Браян Сингър по сценарий на Антъни Маккартън и Питър Морган. Премиерата на филма в България е на 2 ноември 2018 г.

Бохемска рапсодия е филм за легендарната група Queen, тяхната музика и техния изключителен певец Фреди Меркюри. Фреди (Рами Малек) се противопостави на остарелите схващания и разби стереотипите, превръщайки се в един от най-обичаните артисти на планетата. Филмът проследява възхода на бандата през техните световни хитове и революционно звучене. Постигайки несравним успех, в един момент Фреди, повлиян от тъмни въздействия, напуска Queen, за да преследва кариерата на солов изпълнител.

Страдайки обаче от факта, че вече не работи с музикантите от групата си, Фреди успява да се обедини отново с тях, тъкмо навреме за големия концерт, който предстои. Изправяйки се смело срещу диагнозата за СПИН, която получава, Фреди води бандата към едно от най-великите представления в историята на рок музиката. Queen оставя наследство, продължаващо да вдъхновява аутсайдери, мечтатели и фенове на музиката до днешни дни.


Bohemian Rhapsody (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани