Болка и величие | Pain and Glory (2019)

болка и величие


Болка и величие (Pain and Glory / испанско заглавие: Dolor y gloria) е испанска драма от 2019 г., режисирана от Педро Алмодовар по сценарий на Педро Алмодовар. Премиерата на филма в Испания е на 22 март 2019 г.

Романтичният Салвадор Майо (Антонио Бандерас), режисьор в залеза на кариерата си, страда от множество здравословни проблеми, когато един от филмите му е подготвян за преиздаване. Когато неговите физически заболявания започват да консумират неговата жизненост, той е споходен от голяма депресия, която възпрепятства неговото творчество и вдъхновение. В това отчайващо положение, той се свързва с главния герой от въпросния филм, Алберто Креспо (Асиер Ечеандия), от когото е отчужден вече 30 години. Креспо също е имал по-добри дни в живота си, сега се самолекува между работните си задължения.

Включвайки се в „лечебните“ навици на Креспо, болката затихва и позволява на Салвадор да преразгледа моментите от своето минало – спомените за неговата любяща, но емоционално нестабилна майка, чистотата на първото си влюбване, любовникът му и неговото най-голямо вдъхновение, Федерико (Леонардо Сбаралия), когото той губи заради пристрастеността към наркотиците.

Жадувайки за емоционално освобождение, в един момент творческото спасение се появява под формата на отложен автобиографичен ръкопис.


Dolor y gloria (2019) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани