Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта | Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

batman vs superman


Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта (Batman v Superman: Dawn of Justice) е американски филм от 2016 г., режисиран от Зак Снайдър по сценарий на Крис Терио и Дейвид С. Гойър, в който за пръв път участват едновременно супер героите Супермен и Батман на DC Comics. Той е продължение на Човек от стомана (Man of Steel) от 2013 г. Филмът е режисиран от Зак Снайдър по сценарии на Крис Терио и Дейвид С. Гойър, а музиката е на Ханс Цимър. Премиерата на филма е на 25 март 2016 г.

След титаничната битка срещу генерал Зод, Метрополис е изравнен до основи, а Супермен (Хенри Кавил) е най-противоречивата фигура на света. Докато за много хора той е символ на надеждата, расте броят на тези, които го смятат за заплаха за човечеството и търсят справедливост за хаоса, който той е донесъл на Земята.

Брус Уейн (Бен Афлек) също смята, че Супермен е ясна заплаха за обществото. Той се страхува за бъдещето на света заради неуправляемата безразсъдна сила на героя и слага маската на Батман, за да накаже Супермен за грешките му. Съперничеството между тях е бясно, изпълнено с горчивина и отмъщение, и нищо не е в състояние да ги спре да водят тази война. Нова тъмна заплаха обаче се появява в трета фигура, която има по-голяма сила от всеки от тях и заплашва да разруши света.

От Батман и Супермен зависи да оставят различията настрана и заедно с Уондър уоман да спрат Лекс Лутър (Джеси Айзенбърг) и да спасят Метрополис…

Филмът в IMDBОще в Zamunda
случайно избрани