Бардо, фалшива хроника от шепа истини | Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (2022)

Бардо, фалшива хроника от шепа истини


Бардо, фалшива хроника от шепа истини (Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths; оригинално заглавие: Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades) е мексиканска черна драма-комедия от 2022 г., режисирана от Алехандро Гонсалес Иняриту по сценарий на Иняриту и Николас Джакобоне. Премиерата на филма в САЩ е на 2 септември 2022 г.

Филмът е епично, визуално зашеметяващо и завладяващо преживяване, което се развива срещу интимното и вълнуващо пътуване на Силверио (Даниел Хименес Качо), известен мексикански журналист и режисьор на документални филми, живеещ в Лос Анджелис. След като е обявен за носител на престижна международна награда, Силверио е принуден да се върне в родната си страна, без да подозира, че това обикновено пътуване ще го тласне до екзистенциален предел.

Безумието на неговите спомени и страхове прониква в настоящето, изпълвайки ежедневието му с чувство на объркване и удивление.Едновременно с емоция и неистов смях, Силверио се бори с универсални, но същевременно интимни въпроси за идентичността, успеха, смъртността, историята на Мексико и дълбоко емоционалните семейни връзки, които споделя със съпругата и децата си.Всъщност какво означава да си човек в тези много странни времена.

Bardo: False Chronicle of a Handful of Truths (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани