Бандит | Bandit (2022)

бандит


Бандит (Bandit) е канадски криминален биографичен филм от 2022 г., режисиран от Алън Ънгар по сценарий на Робърт Нъкъл (базиран на романа му) и Крег Уенман. Премиерата на филма в Канада е на 23 септември 2022 г.

През 1985 г., Гилбърт Галван-младши (Джош Дъмел), изграждащ реномето си чаровен престъпник, избягва от американски затвор в Мичиган и прекосява границата към Канада, където приема самоличността на Робърт Уайтман.

След като се влюбва в грижовната социална работничка Андреа (Елиша Кътбърт), той започва да ограбва банки и открива, че е изключително добър в това. Под маската на анализатор по сигурността, Робърт започва да лети из страната, осъществявайки множество грабежи в различни градове за един ден, с което привлича вниманието на новинарските издания, които започват да го наричат „Летящия бандит“.

Пристрастен към тръпката и парите, с които си осигурява двойствения живот, Робърт се обръща към лихваря с гангстерска репутация Томи Кей (Мел Гибсън), за да получи по-големи възможности. С нарасналата за рекордно кратко време известност на Робърт, той попада в полезрението на безмилостния детектив Снайдс (Нестор Карбонел), който няма да се спре пред нищо, за да го хване.

Bandit (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани