Астронавт | Spaceman (2024)

астронавт 2024


Астронавт (Spaceman) е американски фантастичен приключенски филм от 2024 г., режисиран от Йохан Ренк по сценарий на Ярослав Калфар и Колби Дей. Премиерата на филма в САщ е на 1 март 2024 г.

Междугалактическа одисея за любов, амбиция и себеоткриване. Останал сирак като момче, отгледан в чешката провинция от любящите си баба и дядо, Якуб Прохазка (Адам Сандлър) се издига от дребен учен до първия астронавт на страната.

Когато една опасна самостоятелна мисия до Венера му предлага, както шанса за героизъм, за който е мечтал, така и начин да изкупи греховете на баща си като комунистически доносник, той се впуска смело в огромното неизвестно. По този начин обаче той изоставя преданата си съпруга Ленка, чиято любов осъзнава твърде късно и вече е пожертвал на олтара на амбициите си.

Сам в дълбокия космос, Якуб открива вероятно въображаем гигантски извънземен паяк, който става негов неочакван спътник. По време на философски разговори за природата на любовта, живота и смъртта, и вкуса на бекона, двамата създават интензивна и емоционална връзка.

Ще успее ли Якуб да премине сполучливо през сблъсък с тайни руски съперници и да се завърне безопасно на Земята за втори шанс с Ленка?

Spaceman (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани