Анатомия на едно падане | Anatomy of a Fall (2023)

анатомия на едно падане


Анатомия на едно падане (Anatomy of a Fall) е френски криминален трилър филм от 2023 г., режисиран от Жюстин Трие по сценарий на Жюстин Трие и Артур Харари. Премиерата на филма във Франция е на 23 август 2023 г.

Самуел (Самуел Теис) е намерен мъртъв с травма на главата, в снега пред изолираната хижа, където е живял със съпругата си Сандра Войтер (Сандра Хюлер) – немска писателка и техния 11-годишен син Даниел с нарушено зрение. Разследването води до заключението за „подозрителна смърт“ – невъзможно е да се знае със сигурност дали той е посегнал на живота си или е бил убит. Случаят предизвиква силен интерес от обществото, защото и двамата съпрузи са известни писатели.

Сандра е заподозряна и съдебния процес раздробява на парчета отношенията помежду им и ги изкарва на показ пред обществото. Даниел (Мило Мачадо Гранер) се озовава по средата между процеса и домашния им живот, а съмненията оказват влияние върху отношенията майка-син. Неговите показания повлияват силно крайното решение на съдебните заседатели.

Anatomy of a Fall (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани