Американски животни | American Animals (2018)

американски животни


Американски животни (American Animals) е американски биографичен криминален трилър от 2018 г., режисиран от Барт Лейтън по сценарий на Барт Лейтън, Джон Крокър и Питър Строуън. Премиерата на филма в САЩ е на 19 януари 2018 г.

Спенсър (Бари Кийгън) и Уорън (Евън Питърс) са двама приятели от предградията в Кентъки с големи амбиции за живота си. Спенсър жадува да стане творец, но усеща липсата на едно от най-важните неща, свързващо всички творци – страданието. Уорън също е усещал себе си през целия си живот като специален и неповторим.

Когато обаче двамата напускат предградията и започват да следват, постепенно осъзнават, че реалността може би ще се окаже по-различна от техните представи за славен живот. Решени да се докажат на света, двамата решават да откраднат една книга с неопределима стойност от университетската библиотека, привличайки към плана си още двама студенти – бъдещия счетоводител Ерик (Джаред Ейбрахамсън) и вманиачения по фитнеса Чаз (Блейк Дженър).

Историята в тази криминалната драма следва четирима умни богаташчета от колежа в Кентъки, планиращи да откраднат една от най-ценните и редки книги в света от специалната колекция в университетската библиотека, стремейки се да се докажат и прославят. Филмът е базиран на истинска история и включва интервюта с четиримата, дръзнали да се впуснат в шантавия обир.

American Animals (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани