Tinker (2018)

tinker 2018


Tinker е американски фантастичен филм от 2018 г., режисиран от Сони Марлър по сценарий на Том Бхрамаяна, Стивън Т. Хувър, Сони Марлър и Кимбърли Джейд Солиман. Премиерата на филма в САЩ е на 16 ноември 2018 г.

Грейди Лий-младши е затворен фермер, който никога не е искал да се жени или да има деца. Той е изгубил майка си, когато е бил малко момче, а на 13-годишна възраст е баща му и мащехата му умират в автомобилен инцидент, което го разделя от доведената му сестра Мери Ан. Ранди, най-добрият приятел на баща му, взима Грейди при себе си и го отглежда като собствено дете, запазвайки и семейната ферма. Един ден Грейди открива скрития дневник на баща си, съдържащ тайни на Никола Тесла. Дневникът съдържа планове за машина, работеща с електромагнитна енергия и носеща името Джак.

Грейди вярва, че тя може да увеличи продуктивността, като драстично намали времето за растеж на растенията. Това може би ще се окаже начин да спаси фермата си и да подпомогне окръга, а вероятно и да промени света. С помощта на своя приятел Будро, те започват да работят върху устройството. Будро е скромен американец-кореняк, който усеща, че за Грейди предстои промяна.

След обаждане от един адвокат, Грейди се оказва наследник на завещанието на доведената си сестра, което го прави попечител на 6-годишния Кай. Кай е специално момче, което привлича всички, които го срещнат, с изключение на Грейди. Хлапето разсейва от Джак и той предпочита това да не се случва. Кай е градско момче, което не познава природата, но майка му помни фермата и вярва, че това е перфектната среда, в която той да расте и да се развива.


Tinker' (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани