The House with a Clock in its Walls (2018)

The House with a Clock in its Walls


The House with a Clock in its Walls (буквален превод: Къщата с часовник в стените) е американски готически фентъзи филм на ужасите от 2018 г., режисиран от Илай Рот по сценарий на Ерик Крипке. Премиерата на филма в САЩ е на 21 септември 2018 г.

След като губи родителите си, Люис Барнавелт (Оуен Вакаро) е изпратен в Мичиган, за да живее с чичо си Джонатан (Джак Блек). Той открива, че чичо му е магьосник и навлиза в света на магията и магьосничеството. Тази сила обаче не е ограничена само за добрите хора и Люис научава за злия магьосник Айзък Айзърд (Кайл Маклоклан), който иска да създаде апокалипсис, за да узнае какво ще се случи впоследствие.

За да постигне целта си, той конструира магически часовник с черна магия и докато съществува ще отброява дните до деня на страшния съд. Той умира преди да успее да завърши часовника, но успява да го скрие в къщата си, в която сега живее чичо Джонатан. Сега Люис и Джонатан трябва да намерят часовника, преди да е станало твърде късно и преди жената на Айзък, Селена (Рене Елис Голдсбъри), да успее да се добере до него.

Филмът е базиран на едноименния роман на Джон Белеърс, илюстриран от Едуард Гори.Още в Zamunda
случайно избрани