No dormirás | You Shall Not Sleep (2018)

No dormirás (2018)


No dormirás (букв. превод: Не трябва да заспиваш) е филм на ужасите, копродукция на Испания, Аржентина и Уругвай от 2018 г., режисиран от Густаво Ернандес по сценарий на Игнасио Кукукович, Хума Фоде и Густаво Ернандес. Премиерата на филма в Аржентина е на 11 януари 2018 г.

Бианка Агилар (Ева Де Доминиси) е млада и обещаваща актриса от Буенос Айрес, която се грижи за своя болен от шизофрения баща Мигел (Мигел Анхел Масиел). След като изиграва гръцката трагедия „Антигона“, тя е изкушена от Красо (Херман Паласиос), асистент на известния драматург Алма Бьом, да се присъедини към „Insomnes“ (букв. превод от испански: незаспиващи, страдащи от безсъние), пиеса от 1984 г., когато главната актриса е останала без сили по време на представление, след като е прекарала няколко дни без да спи и душевното ѝ състояние се е влошило. Чудейки се дали да приеме предложението, Бианка внезапно е издебната и намушкана в лявата ръка от Мигел в момент на душевна криза, което я принуждава да го вкара в болница.

Приемайки работата, Бианка разбира, че нейната приятелка и актриса Сесилия (Наталия де Молина) също участва в пиесата, и двете отпътуват за една изоставена психиатрична клиника извън Буенос Айрес, където се срещат с Алма (Белен Руеда) и останалата част от екипа, Фонсо (Хуан Мануел Гилера) и Сара (Еухения Тобал). Следвайки суровите инструкции на Алма, Бианка започва процес на лишаване от сън, в който участват и останалите от екипа, търсейки вдъхновение и дълбочина в персонажите, за да ги направят възможно най-реални.В един момент експеримента с безсънието води до поредица от халюцинации и видения, след като достигат до нови граници на възприятия, които им разкриват тъмните тайни на психиатрията и злите енергии, които я обитават, откривайки скритото минало и ужасната реалност за пиесата, която подготвят и мястото, на което това се случва…Още в Zamunda
случайно избрани