Gosnell: The Trial of America’s Biggest Serial Killer (2018)

Gosnell The Trial of America's Biggest Serial Killer (2018)


Gosnell: The Trial of America’s Biggest Serial Killer е американски филм от 2018 г., режисиран от Ник Сърси по сценарий на Андрю Клейвън. Премиерата на филма в САЩ е на 12 октомври 2018 г.

Тази полицейска/съдебна драма е базирана на истинска информация на д-р Кърмит Госнъл (Ърл Билингс), който в продължение на десетилетия е управлявал клиника във Филаделфия. През 2010 г., детективите от полицията във Филаделфия, Ууд (Дийн Кейн) и Старк (Алфонзо Рейчъл), заедно с агенти от отдела за борба с наркотиците и ФБР, претърсват клиниката за доказателства за нелегално предписване и продажба на медикаменти. Те са шокирани от мизерните условия в клиниката, торби със зародиши от аборти из коридорите и части от зародишни тела, съхранявани в хладилник.

Разпитвайки служителите от клиниката, те научават, че на пациентите е правена анестезия от необучени асистенти, един пациент е починал на операционната маса от свръхдоза анестезия, правени са аборти на бебета, надминали 24-седмично развитие, а някои бебета били доставяни живи, при което д-р Госнъл прерязвал техния гръбнак с ножици. Детективите отнасят телата в торбите на следователите и запознават областния прокурор Дан Молинари (Майкъл Бийч) със ситуацията.

Един от асистентите на областния прокурор (Сара Джейн Морис) се съгласява да задейства дело за убийство. Получавайки разрешително за обиск, те претърсват дома на Госнъл за липсващи документи и други доказателства, и откриват голяма сума пари в брой (задължителен метод на плащане за услугите на Госнъл). През 2013 г., бюрото на областния прокурор отнася деянията на Госнъл на дело по обвинение за убийство…


Gosnell: The Trial of America's Biggest Serial Killer (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани